Nakon perioda obilnih kiša i poplava, mnogi nasadi i poljoprivredna zemljišta nailaze na problem nedostatka dušika u tlu. Na pitanje što učiniti u ovoj situaciji, dolazi nam odgovor iz tvrtke Intertim d.o.o. koja razvija nove proizvode koji zadovoljavaju današnje i buduće zahtjeve za kvalitetu prehrambenih proizvoda te zaštitu okoliša.

Njihov inovativni poljoprivredni proizvod, Intertim RapidStart™ L2F, proizvod je iz linije Intertim inovativnih gnojiva. To je organsko mineralno gnojivo u otopini koje sadrži ukupno 19 % dušika (N) (od čega je 0,3% organski dušik (N) i 18,7% ureični dušik (N)) te 3,5% organski ugljik (C) biološkog porijekla. U sastavu se nalazi i mineralno gnojivo urea, a od organskih tvari tu su treset i tekući hidrolizirani životinjski predjev.

Intertim RapidStart™ L2F dopušta poboljšanje upijanja hranjivih tvari od strane biljke povečavajući efikasnost gnojenja dušikom. Njegovi korisni efekti su odmah vidljivi na urodu. Gubici dušika su prema tome svedeni na minimum, bilo zbog razvoja amonijaka ili ispiranja, pružajući mogučnost značajnog smanjenja standardne količine dušika koja se primijenjuje na urod.

  • poboljšava upijanje dušika
  • poboljšava homogenost i veličinu uroda
  • stimulira sintezu klorofila
  • štiti od fiziološkog stresa
  • pogodan za vegeto-produktivnu ravnotežu

Velika prednost ovog tekućeg gnojiva jest to da se odmah u šprici može miješati sa zaštitnim sredstvima, što osigurava jedan prolaz manje prilikom primjene. Iskoristivost proizvoda iznosi čak 90%, a njegove molekule dopiru duboko u pore biljaka, odakle nakon 48 sati ispare, što osigurava izostanak kontraefekta prilikom nadolazećih sušnih razdoblja.