Ovogodišnje nepovoljne vremenske prilike zadale su puno brige našim poljoprivrednicima, pogotovo kada je u pitanju gnojidba. Dolaskom sve vlažnijih zimskih dana, situacija se neće baš puno poboljšati. Tvrtka Intertim d.o.o. svojim vjernim kupcima nudi idealno riješenje u obliku mikrogranula koje se primjenjuju usporedno sa sjetvom, što štedi i vrijeme i novac.

Radi se o Intertim Vivo™ G10 gnojivu iz linije revolucionarnih proizvoda koja nadilaze kapacitete drugih gnojiva i daju neusporedivo bolje rezultate na današnjem tržištu.

Zašto mikrogranulirana Intertim gnojiva?

Intertim gnojiva u mikrogranuliranoj formulaciji idealni su za primjenu istovremeno sa sjetvom. Njihova izvrsna sposobnost da stimuliraju razvoj korijena biljke i da otpuštaju elemente koji su zadržani u tlu, čini ih idealnim za prevladavanje stresa omogučavajući ‘start’ efekt.

  • poboljšava razvoj korisnih mikroorganizama u tlu
  • smanjuje zgrušavanje zemlje
  • povećava zadržavanje vode u tlu i kapacitet kationske izmjene
  • otpušta dijelove rezerve fosfora, kalija i mikroelemenata (kao što su Zn, Fe, Mn, Cu), zarobljenih od strane koloida u zemlji
  • znatno povećava razvoj korijena i omogućava prevladavanja stresa nastalog prilikom presađivanja
  • drastično smanjuje zagađivanje tla i vode
  • siguran je za ljude i životinje
  • izrazito niskog saliniteta, što omogućava sijanje lokalizirano uz sjeme

Specifičan sastav Intertim Vivo™ G10 gnojiva štedi vaše vrijeme i novac!

Intertim Vivo™ G10 je složeno kompleksno mineralno dušično – fosforno – kalijevo gnojivo NPK 5-13-5 koje sadrži:

Ukupno dušika (N) – 5 %
– amonijski (N) – 2,5 %
– amidni (N) – 2,5 %
Fosforni anhidrid (P2O5) – topiv u vodi – 13 %
Kalij oksid (K2O) – topiv u vodi – 5 %
Sadržaj vlage – do 2 %

To je NPK gnojivo u mikrogranularnoj formulaciji, koje se primjenjuje na tlo. Intertim Vivo™ G10 poboljšava rast kulture u prvim fazama njezinog razvoja, djelujući tako da stimulira aktivnost korijena te omogućavajući postupno i produljeno otpuštanje svojih složenih makro-elemenata.

Gubici dušika smanjeni su na minimum, bez obzira radi li se o istjecanju ili ispiranju amonijaka, slično kao i gubici fosfora i kalija, na taj način postižući maksimalnu učinkovitost gnojidbe i mogućnost značajnog smanjenja standardnog doziranja ovog elementa primjenjenog na kulture. Specifičan sastav i optimalna prisutnost makro-elemenata potiče sjeme na klijanje, korijenje na rast te pomaže pri stresu kod transplantacije.

 

Jednostavna upotreba Intertim Vivo™ G10 gnojiva!

Uskoro kreću jesenske sjetve, a Intertim Vivo™ G10 spreman je za upotrebu. Kod sjetve pšenice i ozimog ječma, koristi se 40 kg Intertim Vivo™ G10 gnojiva po hektru. Jedna vreća ovog gnojiva teži 20 kg, što je dovoljno za recimo 100 kg pšenice. Radi većih prinosa, jednostavnije upotrebe, uštede u vremenu, amortizaciji i gorivu, obratite se stručnom osoblju tvrtke Intertim d.o.o. i zatražite svoj uzorak!